marți, 13 octombrie 2015

Divergent-recenzie
Acesta e unul dintre cele mai bune filme vazute.Am citit cartile(sunt 4 carti) si sunt profund impresionata.In special talentul actritei Shailene Woodley(Tris) si iubitul ei,Four,Tobias Eaton...Primul volum,Divergent prezinta inceputurile lui Beatrice Prior,o fata de 16 ani din abnegatie care se transfera in neinfricare.Se intelege bine cu noii ei colegi:Will,Christina,dar Peter incearca sa ii distruga viata aproape omorand-o in bataie la una din lupte.
Preferand sa inceapa un nou capitol din viata ei,isi schimba numele din Beatrice in Tris,lucru care o face sa se simta complet diferit....Insa cand eruditii preiau controlul,ea realizeaza ca nu este doar o fetita,ci este salvatoarea lumii.Lupta alaturi de ceilalti neinfricati pentru a o opri pe diabolica jeanine mathews sa distruga Chigago-ul cu serul simularii!
Insurgent este cea de a doua parte.Cand razboiul ia sfarsit,dar nu pentru mult timp.
Neinfricatii si cei fara factiune se aliaza pentru a-i distruge pe eruditi si serurile lor letale o data pentru totdeauna.Tris rezista cu toate ca este vanduta Jeaninei de catre propriul ei frate,Caleb.
Imaginati-va durerea Beatricei cand propriul ei frate a impuscat-o in umar si a asezat-o cu mainile sale pe masa de moarte unde avea sa isi gaseasca sfarsitul..
Cel mai mare noroc al ei a fost Four.Baiatul a venit in ultima clipa si a salvat-o cu toate ca acest favor il putea costa viata.Au ajuns la inchisoare...Insa au putut fi in aceeasi celula..Se iubeau!!!Le era greu sa se desparte,dar intr-o lume in care ca sa traiesti trebuie sa versi sange si sa lupti era cam greu sa iubesti..Iubirea disparuse demult din peisaj..Totul era monoton,cerul era gri,cladirile distruse si oamenilor implantati in trupuri seruri care(chiar daca ei nu isi dadeau seama)avea sa ii omoare incetul cu incetul...
Tris simtea ca e de datoria ei sa incheie acest razboi ,dar nu putea,se sfarsea pe picioare.Atatea nopti nedormite,visuri nevisate,toate astea aveau s-o distruga....


Cu toate acestea,Dumnezeu a lasat-o in viata,poate pentru ca stia ce menire importanta avea acea fata.
Cea mai buna prietena o ura,fiindca (dupa spusele ei) Tris ii omorase iubitul(lucru care nu se intamplase)Tris intr-adevar il impuscase dar nu dinadins,ci doar voind sa il protejeze de o lupta crancena.In capul ei gandurile se invalmaseau,se simtea pierduta si inutila,cu toate ca Four si toti cei care o iubeau stiau bine ca nu e asa!Am uitat sa specific ca acest volum,Experiment este cea mai trista parte a trilogiei...
Tris isi gaseste sfarsitul,omorata fiind cu serul mortii de catre eruditi(un gaz toxic care era raspandit peste tot in aer...)insa cel putin razboiul il incheiase asa ca murise linistita,cu toate ca celor care o iubeau la randul lor le provoca o durere imensa,mai ales,lui Four)
Aceasta este doar o antologie,nu face parte din cele mai importante volume,fiind ultimul...
Acesta prezinta pe scurt cele mai importante momente din viata lui Four(dupa cum reiese si din numele volumului).
Ne relateaza cum a fost batut crunt de tatal lui,Marcus Eaton si cum a fost lasat orfan de mama de nemiloasa Evelin.Este important deoarece ne povesteste si despre Tris inainte de intiere,o fata simpla insa cu nenumarate atuuri.
Cam atat pentru astazi,va multumesc inca o data ca m-ati ascultat,promit ca voi reveni curand cu o noua postare.Lasati-mi comentarii si spuneti-mi ce ar mai trebui sau ce nu ar trebui sa fac,va pup si va iubesc..Muaaah!:*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu